Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Språk:

Kristiansund parkering har av bystyret i Kristiansund kommune fått myndighet til å håndheve politivedtektene når det gjelder å holde orden og ryddige forhold rundt private og offentlige eiendommer. Rent praktisk betyr dette at du som eksempelvis er huseier i Kristiansund, kan bli ilagt miljøgebyr om du ikke retter deg etter disse.

Dette gjelder enkle ting som for eksempel å måke snø og strø når det er glatt. Videre har huseiere ansvar for å hindre snø- og takras, samt at de som har eiendom med fortau plikter å holde dette rent og ryddig. Vi har også myndighet til å gi miljøgebyr om det er tilgrising på en eiendom.

Foto av søppel på gata

Moderate gebyr

Gebyrene som Kristiansund parkering har fått myndighet til å skrive ut varierer fra 1.000,– til 5.000,– kroner. Forsøpling og renhold kan gi gebyrer fra 1.000,– til 2.000,– kroner, det samme gebyret kan du få for mangelfull strøing. Dersom det går takras med is eller snø, vil gebyrene ligge i størrelsesordenen fra 1.000,– til 5.000,– kroner.

Allmenn ferdsel

Kristiansund parkering fokuserer på områder hvor det er allmenn ferdsel. Gårdeiere som har eiendommer som er åpen for almenn ferdsel, får ekstra ansvar for å holde orden på disse.

En bukk med reklameplakat som sperrer fortauet, er også et eksempel på en forseelse hvor man med henvisning til vedtekt og gebyrstørrelse, kan ilegge gebyr.

Klage på ilagt miljøgebyr

Klage på ilagt miljøgebyr, sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Dette sier vedtaket i bystyret:
  • Kristiansund kommune delegerer til Kristiansund Parkering AS myndighet til kommunal håndhevelse etter politivedtektenes § 8–3, og å utferdige miljøgebyr for ikke å overholde politivedtektenes § 3–1, 4–1, 4–3, 4–4, 4–5, 5–1 og 5–2. FOR2014-06-11-714.